Valpar och 2-dagars utställning

Valpar och 2-dagars utställning

Vilken helg vi har haft! En enormt intensiv, men väldigt spännande och rolig sådan!
I fredags var jag och föreläste i Stockholm. En riktigt bra start på helgen. Natten spenderades på hotell i en förhoppning om att sova gott inför helgens utställningar. Men ibland blir det inte riktigt som planerat. Sent på fredagen bestämde sig valparna i Nelis mage för att dom ville ut. 🙂 Natasha, Nelis matte, ringde mig med lite frågor och jag blev så pirrig i magen att jag omöjligt kunde somna om. Tack och lov gick allting bra och den lilla familjen mår gott. 2 tikar och 2 hanar blev det! Natasha och Neli gjorde ett riktigt bra jobb! Jag längtar så efter att kunna åka och hälsa på, men nu lämnar jag dom ifred i ett par veckor så dom får lugn och ro. Jag och Natasha har tät kontakt gällande valparna och deras mamma. <3

På lördagen åkte jag och Daniel till Strängnäs med Aura. Det var dags för hennes första officiella utställning som stor tjej. Alltså hennes första ”riktiga” bedömning. Jag erkänner gärna att jag hade stora förhoppningar om henne, men var ganska skraj med tanke på att hon fällt ur pälsen rejält!
Innan det är dags att gå in i ringen är pulsen något hög. Men Aura är född stjärna! Så duktig liten tjej jag har! Hon blev bäst i sin klass (1:a jkl) och fick Excellent med CK.
Dessutom knep hon Reserv-cert. Självklart hade certet suttit fint, men med tanke på att detta var hennes debut och det var nästan 30 jappar på utställningen, så anser jag att reserv-cert känns helt okej, det också. 🙂

 

IMG_2546

 

Dag nummer 2 var det SSUKs Nationella utställning ”Kung Bore”. Aura vann återigen sin klass och fick Excellent. Dock inte CK. Jag tyckte att Aura var både finare och duktigare än dagen innan, så det kändes lite snopet. Men så är det. Domare dömer olika, och det är inte alltid man håller med om deras bedömningar. Kritiken var helt underbar båda dagarna!

Lördag: Mentalitet: Utm.
Utm. typiskt feminint huvud, Mörka ögon, Bra uttryck o bett, Bra hals och rygg, Mkt bra bröstkorg. Utm. vinklar. Rör sig mkt bra. Bra päls

Söndag: Feminint huvud m bra pigment, lämpliga öron, bra hals, överlinje, kors o svans. Bra utv i bröst, tillr. musklad fram o bak, tillr. benstomme, typiska rörelser

Jag tycker detta bådar gott för framtiden! Nu siktar vi in oss på inofficiell utställning i Varberg 30/3. Tillsammans med uppfödare och systrar. Det ska bli SÅ SKOJ! <3

Sen blir det att köra hårt. Närmast planerade utställningar är Sundsvall, Stockholm och Ålesund (Norge). Whoop whoop!