Hipp, hipp hurra!

Hipp, hipp hurra!

Min älskade lilla Hiro! Igår var helt klart hans dag.
Natten till igår var inte så skoj eftersom Lilly, vår valp, var dålig i magen. Att bo på hotell när sådant händer är mindre skoj. Lång väg ut… Sömnen blev knapp och jag blev orolig för henne. Kunde vi verkligen åka på utställning när hon var dålig i magen? Jag kom i alla fall fram till att det troligen var något hon ätit, då hon alltid går med näsan i marken, och inte smittsamt. Så vi åkte. Och jisses vad glad jag är för det! 

Först får Lilly en jättefin kritik och mycket beröm från domaren. Hon tyckte väldigt mycket om Lilly. HP och BIR-valp. 🙂 Då var jag nöjd med dagen, för det var ju det vi hade åkt för.

Hiro går i öppenklass, med 5 hanar – och vinner sin klass med Excellent och CK. Jag blir jätteglad över det! 17 eller 18 hanar tror jag det var totalt – och många superfina killar! I bästa hanklass går jag in med inställningen att man kan ju HOPPAS på ett cert, men jag vågar då rakt inte tro att det blir så.
Så plötsligt säger domaren att jag och Helen ska gå upp och ner på mattan. Va? Dom andra står på led och tittar på. Min hjärna hinner inte riktigt med. Domaren visar fram Helen till (vad jag tror) första platsen. Men sen säger hon åt mig att ställa mig framför henne! SAY WHAT??! På riktigt tar det ett bra tag innan jag förstår vad som hänt! Vi vann!! Min Hiro blev bästa hane – med tre champions på 2,3,4:e plats! Domaren säger att hon tycker att min kille är fantastisk. En underbar hund, och jag blir så glad att jag ger henne en stor kram och tårarna kommer!
Utanför ringen får jag så många gratulationer och det är härligt med vänner som blir uppriktigt glada över vårt resultat!
När tikarna är klara är det dags för BIR/BIM. Tiken som vunnit är jättefin och jag tänker att ”okej det blir ett BIM”, och speciellt när Hiro nosar i backen när vi ska gå upp och ner. Men nejdå – HIRO BLIR BIR!!!! Jag tror inte det är sant!!!

HiroBIR2
Självklart tycker jag ju att min Hiro är det bästa som finns, men det tycker väl alla om sina hundar? Och Hiro har ju fått alla möjliga bedömningar – så en BIR väntade jag mig absolut inte. Men lyckan är total. Och självförtroendet har fått sig en rejäl boost. Så underbart!

Sen svämmar jag över med gratulationer – både utanför ringen (och i), på facebook, sms och mail. TUSEN TACK till alla som stöttat och hejjat på oss! Det värmer mitt hjärta!

Denna helg har verkligen bevisat för mig att hårt arbete lönar sig. Så som vi har tränat. Utställningar – officiellt och inofficiellt, handlerkurser, ringträningar, attitydträning, fysisk träning med mera. Det gav utdelning till slut!
Jag är så glad för att jag fått göra den här resan tillsammans med Hiro. Så mycket som jag har lärt mig tillsammans med honom – det är helt otroligt. Och det bästa är – att det är bara början!

2 Kommentarer

  1. Daniel Otterholm

    Fantastisk vilken fin kille Hiro är. Men framförallt fantastiskt av dig som kämpat så hårt! Du är verkligen värd resultatet.

  2. Jättegrattis till dig och hundarna, det är ni väl värda 🙂