Svensk vinnarutställning -14

Svensk vinnarutställning -14

LillyWinI söndags var det dags för årets Svensk Vinnarutställning, även kallad Stora Stockholm. Det var 40 stycken Japansk Spets anmälda. 17 hanar och 23 tikar. Min lilla Lilly var yngst med sina 9 månader och 1 vecka! På denna utställning får inte valpar vara med och Lilly var precis stor nog för att få göra sin riktiga debut. Hon är så underbart härlig att ha med sig på utställning. Hon är så lugn och stabil i temperamentet. Hon vill helst ligga på trimbordet och hålla koll, men hon kan även ligga där och sova när hon blir trött. Helt fantastiskt!

I juniorklass var vi 4 stycken fina tikar. En av dessa har vunnit över Lilly en gång som valp, så jag var beredd på att hon skulle vinna även nu. Men Lilly placerar sig som vinnare i juniorklassen och blir därmed SVENSK JUNIORVINNARE – 14! Hon får excellent och CK. Jag som gått och oroat mig för ”tänk om hon bara får very good – då blir jag besviken”. Jätteskoj!!
Lilly får ju därmed vara med och tävla om Bästa Tik. Eftersom jag även hade Aura med mig, som vann unghundsklassen med Excellent och CK, fick snälla Ellinor hoppa in och visa Lilly. Och Ellinor fick jobba lite. 😉 Lilly slår på stora trumman och placerar sig som 3:e bästa tik!!! Övriga placerade är championtikar – så det var verkligen inte illa pinkat av min lilla skrutta! Detta gör även att hon får sitt första CERT, på sin första utställning! Jag är helt otroligt överväldigad över detta! Det kunde jag bara drömma om!!

Aura blir oplacerad i Bästa Tik och Hiro åkte hem med ett Excellent. Det var ju sista rasen, sista dagen i ringen. Och det luktade sååååå gott på mattan. Hiro blev ganska blockerad av alla lukter och var svårjobbad.

Nu ska Lilly få en liten paus – förhoppningsvis börjar hon löpa, så vi får det överstökat.

I Januari åker jag och familjen med Hiro och Aura till My Dog, dag 1.
I Februari åker jag och mamma med Hiro, Aura och Lilly till Bö i Norge. Spännande tider framöver!

TACK till alla som var med och gjorde denna helg helt fantastisk!