Hiro – vår Champion!

Hiro – vår Champion!

Igår var det utställningsdags i Göteborg. Nordens största hundmässa håller just nu på, och vi var anmälda till en av dessa dagar. Hiro och Aura hade jag med mig.
Hade inte så höga förhoppningar, utan gick återigen in med inställningen att jag ville ha excellent på båda. 
Hiro tyckte miljön var lite jobbig, och blev stressad. Därför trodde jag att han skulle få ett Very Good. Domaren överraskade och gav oss ett excellent! Det var tillräckligt för att jag skulle känna att det var okej. Sen blev vi etta i vår klass och fick CK. Då säger ringsekreteraren ”Grattis till championatet” och det tar ett tag innan jag förstår vad han säger! Ingen av dom andra, icke-champions, fick CK. Certet skulle alltså gå till Hiro!
I bästa hane blir han 2:a, och jag är supernöjd! Det var helt rätt att Melvin blev bästa hane. Cert, R-cacib och Championat till min älskade lilla trattkantarell – som nu blivit champinjon! <3 <3 <3

rosettHiroKritik

 

Sen var det dags för Aura. Hon var i sin absoluta toppform, glad och sprallig som vanligt! Jag är supernöjd med hennes prestation, speciellt som det var halt på golven och otäcka luckor att gå över. Hon gick perfekt (förutom lite skutt och duttar på matte)!
Domaren ville ha mer päls – och Aura fick ett rakt excellent. 2:a i sin klass. Det resultatet gjorde mig lite besviken, men glädjen över Hiro gjorde besvikelsen kort.

 

IMG_7103

 

Aura kommer ställas ut i Strängnäs, sedan är det dags för henne att bli mamma.
Hiro börjar nu en ny sorts karriär. I Februari åker vi till Norge och jagar cert och cacib, för att få utländska championat! I Sverige har vi inget mer att hämta – förutom att tävla om BIR/BIM. 😀

Jag vill återigen tacka ALLA som har stöttat oss, hejjat på oss och funnits där när det har varit motvind. Hiros championat är ingenting jag har tagit för givet – snarare tvärt om.
Vi har jobbat HÅRT för att nå så här långt! Hiros karriär började som 3-åring. Då hade varken han eller jag provat på utställning! Han kunde knappt gå ordentligt i kopplet och var väldigt nervös. Hård träning och envishet har tagit oss i mål! Jag vill inte vara utan en enda tuff erfarenhet – för jag har lärt mig så otroligt mycket tillsammans med Hiro!

TACK TILL ALLA UNDERBARA! <3 TACK HIRO FÖR ATT DU ÄR MIN! <3

1 Kommentar.

  1. Så otroligt starkt jobbat av dig och Hiro, ni är väl värda detta!