Aura är Svensk Champion!

Aura är Svensk Champion!

Vilken underbar helg vi har haft! Jag och mannen tog med oss vår lilla prinsessa Aura och åkte till hennes uppfödare i Alingsås. Underbara Marie! <3 Inte bara fick jag världens bästa hund från henne – utan en mycket god vän på köpet! 

Lördagen var det nationell SKK utställning. Jag hade ganska låga förhoppningar, då Aura precis börjat fälla och inte fått så jättebra bedömningar under sen vår. Självförtroendet var lågt, trots vårt cert & BIM förrförra veckan.
MEN – Aura skötte sig galant! Hon gick kanonfint i ringen och friställde sig helt underbart! Hon stod – och stod – och stod! Vann öppenklassen och placerade sig som 3:e bästa tik!!! Det var MÅNGA champions och veteraner som jag var helt bombsäker på skulle placera sig före henne. Men nepp. Före henne kom två champions – så Aura fick CERT och blev SVENSK CHAMPION! Jag trodde inte att det var sant! Jag blev helt vild när jag insåg vad som hände! 😀 Lyckan var total!
Att detta hände när jag var omgiven av människor jag älskar – det var verkligen ”icing on the cake”!

YES

På kvällen var vi ute och firade. Skålade i guldchampagne och åt underbart god mat. Och inte minst skrattade vi och hade det fantastiskt skoj!

Söndag morgon vaknar jag med en hel del beslutsångest. Aura är champion…och jag vet att det blir minst 4 championtikar därutöver, som är så otroligt bra och fina. Jag började undra om Aura verkligen hade något där att göra. Kanske bättre att stå över och bara suga på karamellen från igår. Ärligt talat var jag livrädd för att få ett Very Good, nu när hon precis blivit champion. Men jag låter inte ångesten vinna över mig – utan tänker att Aura älskar det här! Hon är så glad när hon får jobba, så vi kör. Det får bära eller brista. Förhoppningsvis får vi Excellent.

In i championklass går vi. Och inte mot vilka hundar som helst. 4 ljuvliga tikar som vinner mycket! Aura är trött – och går inte riktigt lika bra som dagen innan – men jag är nöjd med hennes prestation. Hon är glad och busig och det är det viktigaste! 🙂

Så plockar han mig och två till åt sidan. ”Jaha – det var det”, hinner jag tänka. Så plockar han ut en till – och ber oss gå runt i ringen. Då förstår jag att vi är dom 4 han vill placera! Aura hamnar på 3:e plats med CK! Hon placerar sig alltså FRAMFÖR 2 helt fantastiska champions! Om lyckan var stor dagen innan, så var det nog snäppet större idag! NU ÄR HON CHAMPION PÅ RIKTIGT, går som ett mantra i mitt huvud! Så lycklig jag blev! Men det tar inte slut där!

BästaTik

Jag tror det var ungefär åtta tikar med CK – och vi går in i bästa tik-konkurrens. Återigen placerar vi oss på en tredje plats! HELT OTROLIGT!

Denna karamell kommer jag suga på länge! Min underbara prinsessa! JAG har alltid tyckt att hon är underbar och vacker – men ändå känt en osäkerhet – eftersom hon skiljer sig från mängden. Nu ska jag släppa min osäkerhet och njuuuuta varje gång jag ställer henne! Aura har landat – både mentalt och exteriört! LYCKA!