En fantastisk Saga!

En fantastisk Saga!

Höst? Nej, den kan gott få vänta ett tag till med att knacka på min dörr. Den här sommaren har varit alldeles, alldeles fantastisk och jag vill gärna njuta av den lite till. När man nu går in på SKKs hemsida för att titta på vilka utställningar som kommer framöver är listan väldigt kort. Bara ett fåtal kvar i år…

En del tycker nog att jag är lite smått galen, som flänger och far hela tiden. Och ja, det är jag nog också. Framförallt galen i mina underbara hundar! 🙂 Jag älskar att jobba med dom, tävla med dom och visa upp dom. Och jag älskar att dom älskar det!

Precis detsamma verkade domaren i Backamo tycka, i lördags när jag visade Saga. Min underbara lilla skrutt! Denna lilla tjej har ju alltid varit söt som socker – men har jag sett stjärnan i henne? Ska jag vara ärlig, så nja. Att hon nog skulle ta sina cert och bli champion en dag, jodå, det kunde jag se i henne. Men mer än så…? Jag har inte ens vågat drömma om hur bra hon skulle prestera!

11 månader är hon nu. Hon gjorde officiell premiär i utställningsringen vid 10 månader. Ransäter. Hiro tar hem utmärkelsen BÄST I RASEN (BIR) – och lillskruttan ett BÄST I MOTSATT KÖN (BIM)!  och sitt första Cert! Nu var det inte så många som deltog på den utställningen, så någonstans inom mig gnager en känsla av att hon kanske bara hade tur…

11811490_10153447206644892_6284102723606900795_n

Helgen efter är det utställning i Askersund. Ett par fler hundar som tävlar nu. Min syster ska få visa henne, för att träna på att ställa ut. Det är inte hela världen om hon inte tar cert den här gången, för vi har gott om tid på oss. Hon är ung och vi ställer för tränings skull!
Hiro gör det igen – BIR även här! Och ta mig tusan – lillskrutt slår dom andra tikarna och blir än en gång BIM med cert! 10 månader – 2 utställningar – 2 BIM och 2 cert! Jag tror nästan jag ska svimma! Nu börjar jag förstå att hon i alla fall har potential! 😀 (Ja, jag är lite trög…)

BirBim

Eftersom jag aldrig förväntat mig 2 cert så snabbt har jag anmält henne till Backamo. Den här gången är det bara hon som ska tävla. Tanken var att jag skulle kunna lägga 100% energi och uppmärksamhet på henne, för bästa möjliga upplevelse. Nu behöver vi ju inte åka – egentligen…och det tar emot en smula eftersom jag är väldigt trött efter sommarens alla äventyr. Men jag ser fram emot att träffa ett par goa utställningskompisar och att få se hur den nya domaren dömer. Så jag åker – med inställningen att bara ha trevligt. Ett excellent vill jag ha. CK hoppas jag på. Skulle vi mot förmodan få ett Cert så vet jag att hon håller i konkurrensen!

På plats är det 6 hanar och 11 tikar som ska tävla. 9 tikar om cert. Domaren upplever jag som väldigt bra men hård. I vår ras delar hon ut 3-4 Very Good och endast 7 CK på 17 hundar.
Och håll i er nu. Min Saga – min 11 månaders skrutt – hon vinner juniorklassen med CK – och jag blir väldigt väldigt glad och nöjd!
I bästa tik är vi endast 4 hundar varav 2 champions. Väldigt fina champions dessutom. Jag är överlycklig att jag får vara med i gänget. När vi sprungit varvet tar domaren mig i handen och första tanken är ”jaha, då får jag lämna ringen” – tills jag inser att men vi är ju bara 4! Hon tar mig i handen för VI VANN!!!!!!!! Min lilla skrutt – BÄSTA TIK! Tårarna kommer ju självklart och jag kan inte riktigt förstå vad som händer.
Men det är dags att fortsätta tävlingen – mot bästa hanen. Jätteskoj, och jag tar mig runt med ett stort leende över att jag ska få en BIM-rosett till! Domaren vill se oss lite till – och hon funderar – och tittar – i vad som känns som en evighet. Hennes motivering blir ”Hon kommer in i ringen – och hon liksom – hon bara äger – och jag gillar det!” – så blir Saga BÄST I RASEN!!!!!!!!!!

11902365_10153505629494892_3061505457545209610_n

Min lilla skrutt – du är ett hjärtegryn som alltid varit så bra på att charma din omgivning. Du har ett hjärta av guld och är så otroligt rolig! Du har förgyllt mitt liv sen dag 1. Men ändå har jag aldrig trott att detta skulle vara möjligt! Du är inte bara min skrutt – du är även min stjärna – och du bara äger!

1 Kommentar.

  1. Hej. Har följt er på resan via FB och bloggen och tycker ni har gjort ett fantastiskt jobb. Underbara hundar med en underbar människa. Önskar att allt går lika bra i framtiden.
    Stor kram, Susanne