Specialen 2016

Specialen 2016

Japanska spetsklubbens ras-special 2016 blev verkligen något som vi kommer att minnas för resten av våra liv. En dag som jag faktiskt trodde skulle bli mer socialt jippo än en tävling med framgång. Jag såg fram emot att vår Ninya skulle göra premiär i juniorklass, men hade inga stora förhoppningar.

Det var väldigt många anmälda japanska spetsar. 86 stycken! Självklart skulle mina hundar gå i dom största klasserna.
Hiro var först ut. Han har inte mått så toppen, så jag var in i det sista osäker på om jag skulle ställa honom eller inte. Men han var på gott humör och han fick visa upp sig. Han skötte sig galant. Men i en stor klass blev han oplacerad och utan CK.

13590443_10210101236957511_5972473574911559526_nNinya gjorde sin premiär i juniorklass. Hon och Liv skötte sig superfint tillsammans och jag är enormt stolt över dom! Ninya fick Excellent, CK och blev 2a i sin klass (av ca 10)!

Saga i unghundsklass vann med CK. 🙂 Hon slog även till och blev BIR-Unghund.

Men dagens stora stjärna var Lilly! Hon gick i en championklass med 15! ljuvliga tikar. Jag kunde bara drömma om en placering. Som vanligt var hon ganska busig och full av energi i ringen, så jag fick jobba. 😉 Hon fick Excellent och CK – och slog till med att bli bästa championtik!!!
I bästa tik konkurrens vågade jag inte tro att vi skulle vinna. Men det gjorde vi! Så dagen slutade med bästa tik och BIM!!! Jag tror banne mig att detta var det häftigaste jag upplevt i utställningsringen. Totalt var det ca. 50 tikar – och min är bäst! 😀

När vi var klara packade vi ihop och åkte till Alfta, där vi fortsatte utställningshelgen.
Min man fick visa Lilly, då jag hoppades att Saga skulle vinna. Och det gjorde hon! Hon blev BIM med cert och cacib! Tjoho!! 😀
Hiro blev 2a bästa hane efter (som vanligt) Olle. Jag är supernöjd med det!

Nu laddar vi om för fortsatta äventyr! Hoppas ni alla njuter av sommaren!