Avelsmål

Jag har en stor passion för den underbara ras som Japansk spets är. Rasen är fortfarande förhållandevis liten i Sverige och det är vårt ansvar som uppfödare att tillsammans aktivt arbeta för att stärka, låta den växa och utvecklas i en sund riktning. Därför tycker jag att det är viktigt att ha ett bra samarbete med andra uppfödare i Sverige, och även utomlands. 

Det som för mig är viktigast i min avel är att föda upp mentalt stabila, trevliga jappar med tilltalande exteriör. Jag vill bevara den japanska spetsens fantastiska egenskaper: sund, pigg, glad, vacker, nyfiken, vaken, arbetsvillig, lättlärd och lojal. 

Den japanska spetsen ska framförallt vara en sällskaplig familjehund som är anpassningsbar och fungerar i skiftande miljöer.

Den japanska spetsens rasstandard är ganska öppen för tolkning, vilket gjort att det idag finns många olika typer av japansk spets. Det jag prioriterar i min avel är hundar av medelstorlek och med en bra benstomme. Jag vill ha små öron och bra könsprägel. Dom tre svarta prickarna är viktiga och därför värdesätter jag bra pigment.
Men det absolut viktigaste är friska och trevliga hundar!

 valpar

*Min avel inriktar sig på att ta fram friska, mentalt stabila och rastypiska hundar som kar kapacitet att hävda sig inom hundsportens olika grenar.

*Jag kommer i möjligaste mån hålla inavelsgraden låg (0-2,5%).

*Min avel kommer enbart bedrivas i liten skala i hemmiljö då jag sätter kvalitet framför kvantitet.

*Jag kommer sträva efter en god kontakt med mina valpköpare.

*Vi gör stickprov på HD/ED och patella.

Mitt mål är att ta fram valpar jag själv skulle vilja köpa, 

samt vara den uppfödare jag själv skulle vilja ha.