Fodervärd

Att bli fodervärd ser vi som ett hedersuppdrag. Vi är alltid mycket angelägna om att lära känna potentiella fodervärdar. 

För att bli fodervärd krävs ett speciellt engagemang och samarbete mellan dig och mig. Hunden som du ansvarar för ska även lära sig att känna sig ”hemma” hos oss, då det är viktigt med tanke på framtida dräktighet och valptid. Det innebär att vi kommer vilja ha hunden hemma hos oss emellanåt. Vi är tillexempel gärna hundvakter när ni behöver en sådan!

I avtalet mellan uppfödare (mig) och fodervärd (dig) ingås avtal om att jag får använda hunden i avel. Det innebär att en tik kommer att vistas hos mig under sista delen av dräktigheten samt under valptiden. Att det känns okej för dig är helt avgörande för om fodervärds-uppdraget passar för dig. Efter en viss ålder (normalt 5 år) övergår ägandeskapet till dig, och jag har inte längre rätt till att använda hunden i avel. 

hemmahos

Innan du anmäler intresse för att bli fodervärd vill jag att du tar ställning till om nedanstående kriterier passar in på dig:

 

*Du är intresserad och påläst om rasen

*Du har hundvana

*Du är seriös och förstår vad fodervärdskap innebär

*Du är ansvarsfull och noggrann vid skötsel och handhavande av hund

*Du har intresse för att träna, tävla och ställa ut

*Du vill lära dig mer om hund och träningsmetoder

*Du är beredd på att ha en nära och fin relation med uppfödaren

*Du är bosatt på rimligt köravstånd till uppfödaren 

*Du kommer ge hunden obegränsat med kärlek

 

Om detta passar in på dig, kan vi erbjuda:

 

*En hund av utmärkt kvalitet

*All vår kunskap om hund

*Livslång vänskap

 

Kontakta oss för ytterligare information samt för att anmäla intresse!